Nõukogudeaegne šokolaadikook

Retsept Ida Savi retseptiraamatust “Saiad, pirukad, koogid”. 

100 g võid või margariini
150-200 g suhkrut
2 muna
250 g jahu
1 tl. küpsetuspulbrit
1 klaas piima
vanilliini
3 spl. kakaod või 75 g šokolaadi

Rasvaine vahustatakse suhkruga, edasi vahustades lisatakse ükshaaval munad. Jahu, küpsetuspulber, kakao või riivitud šokolaad segatakse ja lisatakse rasvaine-munavahule vaheldumisi piimaga. Taigen pannakse võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud vormi ning küpsetatakse keskmise kuumusega ahjus 40-50 minutit. Enne vormist väljalöömist lastakse mõned minutid seista. Jahtunud koogile sõelutakse tuhksuhkrut.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: