Kirsi-šokolaadikook

Külaskäigul raamatut sirvides leitud retsept, mille juurde soovitatakse tassikest head kohvi ja konjakit.

Biskviit:
5 muna
5 spl. suhkrut
4 spl. jahu
150 g tumedat šokolaadi

Sulata šokolaad (lisa veidi piima, et pehmem oleks). Vahusta munakollased 4 spl. suhkruga. Vahusta munavalged, lisa 1 spl. suhkrut ja vahusta kõvaks vahuks. Sega ettevaatlikult kokku munavahud ja jahu. Lisa šokolaad, sega ettevaatlikult. Pane tainas vormi (sobilik on 26 cm läbimõõduga). Küpseta 220 kraadi juures 15-20 minutit. Lase vormis jahtuda, seejärel eemalda vorm ja lõika põhi kolmeks kihiks.

Täidis:
150 g tumedat šokolaadi
200 ml vahukoort
400 g kohupiimapastat
1 purk kirsikompotti
veidi kirsilikööri

Sulata šokolaad (lisa veidi piima). Vahusta koor, lisa kohupiim, šokolaad, kirsilikööri. Sega kokku kirsimahl (kompotist) ja liköör (vajadusel lisa vett).
Aseta esimene biskviidi kiht alusele, niisuta mahlaga. Määri peale vahukoore-kohupiimasegu ning kata kirsikihiga. Tee samuti järgnevate kihtidega. Pealmine kiht ja küljed kata ühtlaselt kreemiga. Kaunista šokolaadi puruga (haki noaga šokolaadist ribasid) ja kirssidega.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: