Carbonara

20. sajandi keskpaigas loodud pasta, mida üldiselt valmistatakse spagettidega, kuid ka fettuccine, rigatoni või bucatini’t (isiklik eelistus on siiski penne või fusilli söömismugavuse tõttu).

400 g pastat
125 g peekonit
3 küüslauguküünt
1 porru
peotäis peterselli
oliiviõli
0,5 dl valget veini
soola, pipart
2 dl vahukoort
2 munakollast
50 g parmesani
jahvatatud muskaatpähkel

Prae oliiviõlis peekon ja porru. Kui see on parasjagu pruunistunud, lisa vein. Seejärel vala sisse küüslauk ja hakitud petersell ning lase neil veinis madalal tulel haududa. Vajadusel lisada jätkuvalt veini. Paralleelselt küüslaugu ja peterselli lisamisega on õige aeg panna tulele pasta.
Seejärel tekib lühike hingetõmbehetk, mille saab realiseerida kastme tegemisele. Selleks vahusta vahukoor võrdlemisi tugevaks vahuks. Lisa munakollased ning maitse järgi sool, must pipar ja jahvatatud muskaatpähkel. Kui maitselt tundub paras, siis ka parmesan.
Kui pasta on al’dente, siis vala ära vesi ning lisa see pannil olevale peekonile. Hea oleks, kui selleks hetkeks oleks pannilt suurem osa veini ära auranud. Sega, jäta tulele ning pese pasta keetmiseks kasutatud pott. Nüüd võib panni tulelt tõsta, lisa kaste ning sega hoolega läbi. Kaste tõmbub kaane all kreemjaks umbes selle ajaga, kui pesed ära kastme segamiseks kasutatud kausi. Seejärel on pasta valmis serveerimiseks. Lisa parmesani, pisut jahvatatud muskaatpähklit ning garneeringuks näpuotsatäis peterselli.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: