Carbonara

20. sajandi keskpaigas loodud pasta, mida üldiselt valmistatakse spagettidega, kuid ka fettuccine, rigatoni või bucatini’t (isiklik eelistus on siiski penne või fusilli söömismugavuse tõttu).

400 g pastat
125 g peekonit
3 küüslauguküünt
1 porru
peotäis peterselli
oliiviõli
0,5 dl valget veini
soola, pipart
2 dl vahukoort
2 munakollast
50 g parmesani
jahvatatud muskaatpähkel

Prae oliiviõlis peekon ja porru. Kui see on parasjagu pruunistunud, lisa vein. Seejärel vala sisse küüslauk ja hakitud petersell ning lase neil veinis madalal tulel haududa. Vajadusel lisada jätkuvalt veini. Paralleelselt küüslaugu ja peterselli lisamisega on õige aeg panna tulele pasta.
Seejärel tekib lühike hingetõmbehetk, mille saab realiseerida kastme tegemisele. Selleks vahusta vahukoor võrdlemisi tugevaks vahuks. Lisa munakollased ning maitse järgi sool, must pipar ja jahvatatud muskaatpähkel. Kui maitselt tundub paras, siis ka parmesan.
Kui pasta on al’dente, siis vala ära vesi ning lisa see pannil olevale peekonile. Hea oleks, kui selleks hetkeks oleks pannilt suurem osa veini ära auranud. Sega, jäta tulele ning pese pasta keetmiseks kasutatud pott. Nüüd võib panni tulelt tõsta, lisa kaste ning sega hoolega läbi. Kaste tõmbub kaane all kreemjaks umbes selle ajaga, kui pesed ära kastme segamiseks kasutatud kausi. Seejärel on pasta valmis serveerimiseks. Lisa parmesani, pisut jahvatatud muskaatpähklit ning garneeringuks näpuotsatäis peterselli.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: