Lihapirukad nii nagu vanaemad seda teevad. Kõiki koostisosi hakklihamasinast läbi ajades tuleb täidis ühtlane, mitte pude nagu hakklihast tehes.
Pärmitaigen:
1/2 l piima
25 g pärmi
1 spl. suhkrut
1 tl. soola
75 g võid
1 muna
~900 g jahu
Täidis:
800 g liha
1 suurem sibul (kergelt praadida)
3/4 kl riisi (keeta)
5 muna (keeta)
soola, pipart
hakklihamasin
Lihaks sobib näiteks kamaraga praeliha (see, mida ahjus küpsetatakse).
Panna liha soola ja pipraga maitsestatud vette keema (veel parem, kui kodus leidub vürtsi ja loorberit).
Piim valada kaussi ja soojendada umbes 40 kraadi juurde. Pärm väikses kausis/tassis suhkruga vedelaks hõõruda ning valada piima hulka. Lisada sool, sulatatud või ja muna. Lisada vähehaaval jahu (näiteks paarisaja grammi kaupa). Kui tainas juba sitkemaks muutub, siis hakata sõtkuma. Teoorias peaks see mingil hetkel kausi küljest lahti lööma, aga minul see õnnestunud ei ole. Sõtkun ja lisan jahu tunde järgi, et selline pehme ja vetruv jääks, kui mitte liialt kleepuv. Puistata peale jahu ning katta rätikuga. Jätta sooja kohta kerkima.
Kui liha on juba piisavalt kaua keenud, siis lõigata väiksemateks tükkideks ja lasta hakklihamasinast läbi. Sinna otsa riis, sibul ja munad. Segada/sõtkuda taignataoliseks massiks (selline, mis laiali ei pudise) ja maitsesta.
Selle aja peale peaks juba pärmitainas piisavalt kerkinud olema. Rulli õhukeseks ja meisterda pirukad. Mugav on panna täidis veidi servast eemale, katta taignaga ning “lõigata” õhema klaasi servaga poolkaarekujuline pirukas.