Kirsi-kohupiimakook

Muretaignapõhjal kõrge koheva kattega kohupiimakook.

Põhi:
300 g jahu
200 g võid
50-100 g suhkrut
1 munakollane
Täidis:
500 g kohupiima
2 dl suhkrut
2 spl. jahu
3 munakollast
200 g hapukoort
4 munavalget
2 tl. vanillisuhkrut
300 g kivideta kirsse

Põhja jaoks sulatada või, lisada suhkur ja munakollane, kloppida ühtlaseks. Segada hulka jahu ning taigen suruda lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidis. Munakollased vahustada suhkru ja vanillisuhkruga. Segada hulka kohupiim, hapukoor ja jahu. Lisada kirsid. Viimasena segada ettevaatlikult hulka kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Valada eelnevalt vormi surutud põhjale.
Küpsetada 200 kraadises ahjus 30 minutit, seejärel 160 kraadises ahjus veel 3o minutit.
Täidis kerkib muna mõjul märkimisväärselt, väiksema vormi puhul jälgida, et üle ääre ei kerkiks.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: