Sugo all’arrabbiata

Kesk-Itaaliast pärist pastakaste. Nimi tuleneb vürtsikusest – arrabbiato tähendab ´vihane´. Enamasti serveeritakse pennega.

1 keskmine sibul 4 küüslauguküünt
90 ml punast veini
1 spl. suhkrut
1 spl. värsket hakitud basiilikut
1 tl. tšillit
2 spl. tomatipastat
2 spl. sidrunimahla
2 purki tükeldatud, kooritud tomatit
1 tl. Itaalia ürtidesegu
soola

Kuumuta pannil õli. Prae tükeldatud sibul klaasjaks. Lisa riivitud küüslauk, vein, suhkur, basiilik, tšilli, tomatikonserv ja tomatipasta, sidrunimahl, ürdisegu, maitse järgi soola ning kuumuta keemiseni. Võta kuumust maha ja lase podiseda 15 minutit. Soovi korral lisa hakitud peterselli. Sega hulka al’dente pasta.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: