Sugo all’arrabbiata

Kesk-Itaaliast pärist pastakaste. Nimi tuleneb vürtsikusest – arrabbiato tähendab ´vihane´. Enamasti serveeritakse pennega.

1 keskmine sibul 4 küüslauguküünt
90 ml punast veini
1 spl. suhkrut
1 spl. värsket hakitud basiilikut
1 tl. tšillit
2 spl. tomatipastat
2 spl. sidrunimahla
2 purki tükeldatud, kooritud tomatit
1 tl. Itaalia ürtidesegu
soola

Kuumuta pannil õli. Prae tükeldatud sibul klaasjaks. Lisa riivitud küüslauk, vein, suhkur, basiilik, tšilli, tomatikonserv ja tomatipasta, sidrunimahl, ürdisegu, maitse järgi soola ning kuumuta keemiseni. Võta kuumust maha ja lase podiseda 15 minutit. Soovi korral lisa hakitud peterselli. Sega hulka al’dente pasta.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: