Rabarberi-juustukook

Põhi:
100-120 g toasooja võid
2 spl suhkrut
2 dl jahu
0,5 tl. kaneeli
Täidis:
3 muna
1,5 dl suhkrut
400 g toorjuustu
2 spl. tärklist
Kate:
8-10 dl rabarberit
2 dl vett
1 dl suhkrut
Peale:
2 dl hapukoort
2 spl. suhkrut

Eelsoojenda ahi 150 kraadini.
Pane või, jahu, suhkur ja kaneel kaussi ja haki noaga seni, kui tekib ühtlane peen puru. Suru taigen koogivormi põhja (24 cm läbimõõduga). Pane ahju seniks kuni valmib täidis.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa toorjuust ja tärklis ning vahusta miksriga ühtlaseks. Võta ahjust põhi ja vala segu sinna peale. Küpseta 50 minutit.
Samal ajal keeda rabarberid vee ja suhkruga pehmeks. Ning sega omavahel kokku hapukoor ja suhkur. Võta pärast 50 minutit kook ahjust, laota liigsest vedelikust nõrutatud rabarberid koogile ning kata hapukoorega. Küpseta veel 10-15 minutit.
Lase koogil jahtuda ja hoida järgmise päevani külmas.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: