Rabarberi-juustukook

Põhi:
100-120 g toasooja võid
2 spl suhkrut
2 dl jahu
0,5 tl. kaneeli
Täidis:
3 muna
1,5 dl suhkrut
400 g toorjuustu
2 spl. tärklist
Kate:
8-10 dl rabarberit
2 dl vett
1 dl suhkrut
Peale:
2 dl hapukoort
2 spl. suhkrut

Eelsoojenda ahi 150 kraadini.
Pane või, jahu, suhkur ja kaneel kaussi ja haki noaga seni, kui tekib ühtlane peen puru. Suru taigen koogivormi põhja (24 cm läbimõõduga). Pane ahju seniks kuni valmib täidis.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa toorjuust ja tärklis ning vahusta miksriga ühtlaseks. Võta ahjust põhi ja vala segu sinna peale. Küpseta 50 minutit.
Samal ajal keeda rabarberid vee ja suhkruga pehmeks. Ning sega omavahel kokku hapukoor ja suhkur. Võta pärast 50 minutit kook ahjust, laota liigsest vedelikust nõrutatud rabarberid koogile ning kata hapukoorega. Küpseta veel 10-15 minutit.
Lase koogil jahtuda ja hoida järgmise päevani külmas.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: