Šokolaadi-tarretisetort

Rammus mõrkja maitsega tort. Jagub umbes 8-10 inimesele. Allikas raamat “100 rooga”.

Tordipõhi:
2 muna
3/4 dl suhkrut
3/4 dl kartulijahu
1 spl. kakaopulbrit
1 tl. küpsetuspulbrit
Täidis:
2 dl. kanget kohvi
300 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
20 g želatiini
4 dl vahukoort
2 tl. vanillisuhkrut
3-4 spl. suhkrut
veidi konjakit või brändit
Kaunistuseks: Kreeka pähkel

Eelsoojenda ahi 225 kraadini. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga.
Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Sega omavahel kartulijahu, kakao ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Vala ühtlaseks segatud tainas keeksivormi ja küpseta umbes 10 minutit kuni põhi on küps. Võta vormist välja ja jäta jahtuma.
Sulata tükeldatud šokolaad kuumaveevannis koos kohviga. Sega želatiinipulber mõne lusikatäie külma veega ning lase 5 minutit paisuda. Sulata kuumaveevannis ja lase veidi jahtuda. Vahusta koor koos vanillisuhkru ning suhkruga. Lisa jahtunud šokolaad, želatiin ja konjak ning vahusta ühtlaseks.
Lõika tordi põhi kaheks õhukeseks kihiks. Vala veidi šokolaadisegu keeksivormi põhjale, aseta vormi üks põhi ning seejärel vala ülejäänud segu vormi. Kõige peale aseta teine põhi. Tõenäoliselt tõuseb alumine põhi üles, kuid sellest ei tasu end häirida lasta. Pane kook külmkappi vähemalt 3 tunniks tarduma.
Serveerimiseks kasta vorm korraks kuuma vette ning kummuta siis alusele. Kaunista pähklitega ning aseta veel veidikeseks külmkappi, et pealmine kiht uuesti tarduks.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: