Õhuline kohupiimatort

Kreemjas kohupiimatort, retsept Urmas Jalaka raamatust “76 magustoitu”.

400 ml vahukoort
200 g kohupiima
200 g hapukoort
100 g moosi (eelistatult vedelamat ja hapukat)
100 g suhkrut
12 g želatiini
biskviiti

Vahusta koor suhkruga, lisa hapukoor. Sega omavahel moos ja kohupiim. Sulata želatiin ja lisa kohupiimale. Sega ettevaatlikult kohupiim vahukooreseguga.
Pane õhuke biskviitpõhi ümmargusse lahtikäivasse vormi ja vala kreem sinna peale. Pane tort 2-3 tunniks külma tarduma.
Kaunista marjadega.

Talvisem alternatiiv: koogi põhi valmista umbes 100 g purustatud piparkookidest, mis segatud 50 g sulatatud võiga. Moosiks kasuta pohlamoosi.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: