Õhuline kohupiimatort

Kreemjas kohupiimatort, retsept Urmas Jalaka raamatust “76 magustoitu”.

400 ml vahukoort
200 g kohupiima
200 g hapukoort
100 g moosi (eelistatult vedelamat ja hapukat)
100 g suhkrut
12 g želatiini
biskviiti

Vahusta koor suhkruga, lisa hapukoor. Sega omavahel moos ja kohupiim. Sulata želatiin ja lisa kohupiimale. Sega ettevaatlikult kohupiim vahukooreseguga.
Pane õhuke biskviitpõhi ümmargusse lahtikäivasse vormi ja vala kreem sinna peale. Pane tort 2-3 tunniks külma tarduma.
Kaunista marjadega.

Talvisem alternatiiv: koogi põhi valmista umbes 100 g purustatud piparkookidest, mis segatud 50 g sulatatud võiga. Moosiks kasuta pohlamoosi.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: