Meetort

Retsept Lia Virkuse ja Angeelika Kangi “Tordiraamatust”.

Tainas:
3 spl. mett (soovitatavalt vedelat)
2,5 dl suhkrut
3 muna
1 tl. soodat
6 dl jahu
Täidis:
1 kg hapukoort
2 dl suhkrut

Kuumuta mesi ja suhkur keskmise suurusega kastrulis või potis aeg-ajalt segades. Samal ajal vahusta munad kohevaks vahuks. Kui suhkrusegu on keema tõusnud, lisa munavaht ja klopi ettevaatlikult segamini. Lisa sooda ja tõsta tulelt. Vala hulka jahu ja sega ühtlane tainas.
Kuumuta ahi 225 kraadini. Jaga tainas 6 osaks. Rulli ümmargused, 24 cm läbimõõduga põhjad. Küpseta ükshaaval ahjus 3-5 minutit. Hea on võtta asetada leht küpsetuspaberit paraja mõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja selle abil vormida ühesuurused kihid. Samal ajal kui üks on ahjus, vormida teisele küpsetuspaberile järgmine kiht.
Sega kokku hapukoor ja suhkur. Määri kreem jahtunud kihtide vahele. Kõige peale purusta üks tainaketas. Lase tordil külmkapis üleöö imbuda. Tasanda ääred noaga ühtlaseks. Et kihid üksteise suhtes nihkesse ei vajuks, lao need lahtikäiva koogivormi sisse.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: