Meetort

Retsept Lia Virkuse ja Angeelika Kangi “Tordiraamatust”.

Tainas:
3 spl. mett (soovitatavalt vedelat)
2,5 dl suhkrut
3 muna
1 tl. soodat
6 dl jahu
Täidis:
1 kg hapukoort
2 dl suhkrut

Kuumuta mesi ja suhkur keskmise suurusega kastrulis või potis aeg-ajalt segades. Samal ajal vahusta munad kohevaks vahuks. Kui suhkrusegu on keema tõusnud, lisa munavaht ja klopi ettevaatlikult segamini. Lisa sooda ja tõsta tulelt. Vala hulka jahu ja sega ühtlane tainas.
Kuumuta ahi 225 kraadini. Jaga tainas 6 osaks. Rulli ümmargused, 24 cm läbimõõduga põhjad. Küpseta ükshaaval ahjus 3-5 minutit. Hea on võtta asetada leht küpsetuspaberit paraja mõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja selle abil vormida ühesuurused kihid. Samal ajal kui üks on ahjus, vormida teisele küpsetuspaberile järgmine kiht.
Sega kokku hapukoor ja suhkur. Määri kreem jahtunud kihtide vahele. Kõige peale purusta üks tainaketas. Lase tordil külmkapis üleöö imbuda. Tasanda ääred noaga ühtlaseks. Et kihid üksteise suhtes nihkesse ei vajuks, lao need lahtikäiva koogivormi sisse.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: