Maksapasteet

1 kg kanamaksa
3 suurt porgandit
2 keskmist sibulat
5-6 tera vürtsi
3-4 lehte loorberit
200-300 g võid
suhkrut
soola
pipart

Pese maks. Lõika porgand paari sentimeetri paksusteks viiludeks (kui koor hoolikalt pestud, ei ole vaja koorida). Koori sibul ja lõika suurteks tükkideks. Pane maks, porgand ja sibul suurde ahjupotti, lisa juurde vürts, loorber ja veidi vett. Küpseta 200-kraadises ahju kaane all, kuni maks on küps.
Aja ahjust tulnud koostisosad 5 korda läbi hakklihamasina. Sega hulka sulatatud või ja maitsesta suhkru, soola ja pipraga.

Võid ei ole soovitatav alla 200 g panna, muidu jääb pasteet vesine. Vahel segatakse hulka ka sorts konjakit.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: