Maksapasteet

1 kg kanamaksa
3 suurt porgandit
2 keskmist sibulat
5-6 tera vürtsi
3-4 lehte loorberit
200-300 g võid
suhkrut
soola
pipart

Pese maks. Lõika porgand paari sentimeetri paksusteks viiludeks (kui koor hoolikalt pestud, ei ole vaja koorida). Koori sibul ja lõika suurteks tükkideks. Pane maks, porgand ja sibul suurde ahjupotti, lisa juurde vürts, loorber ja veidi vett. Küpseta 200-kraadises ahju kaane all, kuni maks on küps.
Aja ahjust tulnud koostisosad 5 korda läbi hakklihamasina. Sega hulka sulatatud või ja maitsesta suhkru, soola ja pipraga.

Võid ei ole soovitatav alla 200 g panna, muidu jääb pasteet vesine. Vahel segatakse hulka ka sorts konjakit.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: