Biskviittaigen

Pehme õhuline taigen, millest valmistatakse tordipõhjasid, küpsiseid ja rullbiskviiti.

Põhiretsept:
1 muna
1-1,5 spl. jahu (võib osaliselt asendada tärklisega, et õrnem biskviit saada)
1-2 spl. suhkrut

Munavalged ja – kollased eraldatakse. Munakollased vahustada ca 2/3 suhkruga heledaks vahuks. Munavalgetele lisada veidi soola või tilk äädikat ja vahustada tugevaks vahuks. Lisada ülejäänud suhkur ja vahustada kuni kausi kallutamisel see enam ei liigu. Segada ettevaatlikult vahtu alt üles tõstes kokku munavahud ja jahu. Tainast ei tohi kloppida ega tugevalt raputada.
Kohe pärast valmis tegemist panna vormi või pannile ning küpsetada umbes 200 kraadi juures. Ahju ust ei tohi küpsetamise esimesel poolel avada.

Rullbiskviidile arvestada 4 muna, 6 spl. suhkrut ja 5-6 spl. jahu.
Tordipõhjale 5-6 muna, 6-8 spl. suhkrut ja 8-10 spl. jahu.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: