Biskviittaigen

Pehme õhuline taigen, millest valmistatakse tordipõhjasid, küpsiseid ja rullbiskviiti.

Põhiretsept:
1 muna
1-1,5 spl. jahu (võib osaliselt asendada tärklisega, et õrnem biskviit saada)
1-2 spl. suhkrut

Munavalged ja – kollased eraldatakse. Munakollased vahustada ca 2/3 suhkruga heledaks vahuks. Munavalgetele lisada veidi soola või tilk äädikat ja vahustada tugevaks vahuks. Lisada ülejäänud suhkur ja vahustada kuni kausi kallutamisel see enam ei liigu. Segada ettevaatlikult vahtu alt üles tõstes kokku munavahud ja jahu. Tainast ei tohi kloppida ega tugevalt raputada.
Kohe pärast valmis tegemist panna vormi või pannile ning küpsetada umbes 200 kraadi juures. Ahju ust ei tohi küpsetamise esimesel poolel avada.

Rullbiskviidile arvestada 4 muna, 6 spl. suhkrut ja 5-6 spl. jahu.
Tordipõhjale 5-6 muna, 6-8 spl. suhkrut ja 8-10 spl. jahu.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: