Muretaigen

Mure- ja liivataignast on palju versioone ning nende eristamine/määratlemine ebamäärane. Siinkohal on S. Masso “Kokaraamatu” variandid neist.
Võid sulatades tuleb lõpptulemus kõva; kasutades toasooja rasvainet, jääb tulemus vastavalt nimele mure, lusikaga lõigatav.

Liivataigen:
Koogipõhjad, kaunistuselemendid tortidele, korvikesed. Mida õhem vormida, seda parem on tulemus.
3 osa jahu
2 osa rasvainet
1 osa suhkrut
muna

Või pehmendatakse, lisatakse suhkur ja munad, segatakse ühtlaseks. Viimasena lisatakse jahu.
Küpsetatakse 180-220 kraadises ahjus olenevalt toote suurusest ja paksusest 10-15 minutit.
Muretaigen:
Soolaste suupistete koostis, tikuvõileibade alus, salatikorvikesed jne.
300 g võid
150 g hapukoort
2 muna
soola
suhkrut
650 g jahu

Või pehmendatakse ja vahustatakse, lisatakse sool, suhkur, munad, hapukoor ja lõpuks jahu.
Vormitakse vastavalt vajadusele ja küpsetatakse 180-220 kraadises ahjus helepruuniks.

 

  1. Kreegi korvikesed | meietoiduklubi

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: