Muretaigen

Mure- ja liivataignast on palju versioone ning nende eristamine/määratlemine ebamäärane. Siinkohal on S. Masso “Kokaraamatu” variandid neist.
Võid sulatades tuleb lõpptulemus kõva; kasutades toasooja rasvainet, jääb tulemus vastavalt nimele mure, lusikaga lõigatav.

Liivataigen:
Koogipõhjad, kaunistuselemendid tortidele, korvikesed. Mida õhem vormida, seda parem on tulemus.
3 osa jahu
2 osa rasvainet
1 osa suhkrut
muna

Või pehmendatakse, lisatakse suhkur ja munad, segatakse ühtlaseks. Viimasena lisatakse jahu.
Küpsetatakse 180-220 kraadises ahjus olenevalt toote suurusest ja paksusest 10-15 minutit.
Muretaigen:
Soolaste suupistete koostis, tikuvõileibade alus, salatikorvikesed jne.
300 g võid
150 g hapukoort
2 muna
soola
suhkrut
650 g jahu

Või pehmendatakse ja vahustatakse, lisatakse sool, suhkur, munad, hapukoor ja lõpuks jahu.
Vormitakse vastavalt vajadusele ja küpsetatakse 180-220 kraadises ahjus helepruuniks.

 

Advertisements
  1. Kreegi korvikesed | meietoiduklubi

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: