Pärmitaigen

Kasutatakse kuklite, saiakeste ja saiade valmistamiseks.

0,5 l piima või piima ja vee segu
25-30 g pärmi
1 spl. suhkrut
1 tl. soola
50 g võid
900 g jahu

Pärm hõõrutakse suhkruga vedelaks, lisatakse soe (umbes 40 kraadi) piim, maitseained, pool jahu ja sulatatud või. Sõtkuda ühtlaseks ja seejärel sõtkutakse vähehaaval jahu juurde kuni tainas lööb kausi ja käte küljest lahti. Puistatakse kergelt jahuga üle ja jäetakse sooja kohta rätiku alla kerkima (umbes tunniks).  Niinimetatud kiirkergituseks võib taignakausi asetada korraks 50-kraadini kuumutatud ahju. 
Pärast vormimist lastakse panni peal veel 10-30 minutit kerkida ja seejärel küpsetatakse 200 kraadises ahjus.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: