Pärmitaigen

Kasutatakse kuklite, saiakeste ja saiade valmistamiseks.

0,5 l piima või piima ja vee segu
25-30 g pärmi
1 spl. suhkrut
1 tl. soola
50 g võid
900 g jahu

Pärm hõõrutakse suhkruga vedelaks, lisatakse soe (umbes 40 kraadi) piim, maitseained, pool jahu ja sulatatud või. Sõtkuda ühtlaseks ja seejärel sõtkutakse vähehaaval jahu juurde kuni tainas lööb kausi ja käte küljest lahti. Puistatakse kergelt jahuga üle ja jäetakse sooja kohta rätiku alla kerkima (umbes tunniks).  Niinimetatud kiirkergituseks võib taignakausi asetada korraks 50-kraadini kuumutatud ahju. 
Pärast vormimist lastakse panni peal veel 10-30 minutit kerkida ja seejärel küpsetatakse 200 kraadises ahjus.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: