Šokolaadi ganache

Ganache on prantsuse termin siledale, siidisele šokolaadi ja koore segule. Selle algus määratakse umbes 1850-aastatesse. Võimalik, et pärineb Šveitsist, kus oli trühvlite aluseks, kuid võib olla leiutatud ka Pariisis.
Kasutatakse kookide katmisel, kuid ka kakaos veeretatud trühvite valmistamisel.

100 g šokolaadi
100 ml vahukoort

Vahukoor valatakse kastrulisse ja kuumutatakse keemiseni. Kuum koor valatakse hakitud šokolaadi peale ja segatakse ühtlaseks massiks.

Koore ja šokolaadi vahekorda muudetakse vastavalt kasutusele.
Kasutatakse nii tumedat, piima- kui ka valget šokolaadi. Lisada võib erinevaid essensse ja likööre. Läikiva pinna saamiseks lisatakse võid, õli või maisisiirupit.
Eelistada tuleks šokolaadi, mis endale väga maitseb – see on domineeriv ning odav ja kehv šokolaad rikub kõik ära.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: