Šokolaadi ganache

Ganache on prantsuse termin siledale, siidisele šokolaadi ja koore segule. Selle algus määratakse umbes 1850-aastatesse. Võimalik, et pärineb Šveitsist, kus oli trühvlite aluseks, kuid võib olla leiutatud ka Pariisis.
Kasutatakse kookide katmisel, kuid ka kakaos veeretatud trühvite valmistamisel.

100 g šokolaadi
100 ml vahukoort

Vahukoor valatakse kastrulisse ja kuumutatakse keemiseni. Kuum koor valatakse hakitud šokolaadi peale ja segatakse ühtlaseks massiks.

Koore ja šokolaadi vahekorda muudetakse vastavalt kasutusele.
Kasutatakse nii tumedat, piima- kui ka valget šokolaadi. Lisada võib erinevaid essensse ja likööre. Läikiva pinna saamiseks lisatakse võid, õli või maisisiirupit.
Eelistada tuleks šokolaadi, mis endale väga maitseb – see on domineeriv ning odav ja kehv šokolaad rikub kõik ära.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: