Laavakook

Legendi järgi loodi kook õnnetu juhuse tõttu – kokk võttis šokolaadikoogid ahjust liiga vara välja. Ameerika Ühendriikide kokk Jean-Georges Vongerichten väidab, et ta leiutas selle koogi 1987 aastal New Yorgis, kuid samal ajal väidetakse, et šokolaadi laavakook eksisteeris juba varem Prantsusmaal.
Kook on vedela sisuga, maitselt tugevalt šokolaadine. Serveeritakse soojalt.
Laavakook
200 g tumedat šokolaadi
150 g võid
100-150 g suhkrut
75 g jahu
4 suurt muna

Sulata šokolaad koos võiga väikeses potis. Klopi munad koos suhkruga kohevaks, lisa šokolaadi-või segu ning vahusta mõned minutit miksriga. Sõelu juurde jahu ning jahusta veel veidi.
Küpseta võiga määritud ja kakaoga üle puistatud muffinivormides (paberi kasutamine ei ole hea mõte) 180 kraadises ahjus umbes 10-12 minutit. Küpsetada pigem lühemat aega, pikal küpsemisel on tulemuseks tavaline šokolaadikoogike.
Serveeri koos jäätise või värskete marjadega.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s