Näkileivalaadne toode

Ma ei leidnud endale sobivad näkileibade retsepti…

6 spl. rukkijahu
4 spl. nisukliisid (kui on)
4 spl. kaerajahu (või mõnd muud jahu)
1 spl. suhkrut
0,5 tl. soola
1 spl. köömneid
300 ml vett
2 spl. õli
+ vormimiseks veidi jahu

Kõik ained kaussi kokku ja segada kleepub parasjagu tihke mass. Jahu(sid) kokku ca 12-14 spl, enamvähem kõik mõistlikud pulbrid sobivad (tärklise jätaks siiski vahele). Tõsta tainas pannile, suruda laiaks, puistata jahuga üle ja rullida ühtlaselt õhukeseks (nii 1-2 mm). Või siis käte vahel üksikud küpsised vormida. Küpsetada 200 kraadi juures kuni on ilusad (10-15 minutit?). Kui on juba veidi tahedamaks küpsenud, võta korraks ahjust välja ja lõika noaga parajateks tükkideks.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s