Näkileivalaadne toode

Ma ei leidnud endale sobivad näkileibade retsepti…

6 spl. rukkijahu
4 spl. nisukliisid (kui on)
4 spl. kaerajahu (või mõnd muud jahu)
1 spl. suhkrut
0,5 tl. soola
1 spl. köömneid
300 ml vett
2 spl. õli
+ vormimiseks veidi jahu

Kõik ained kaussi kokku ja segada kleepub parasjagu tihke mass. Jahu(sid) kokku ca 12-14 spl, enamvähem kõik mõistlikud pulbrid sobivad (tärklise jätaks siiski vahele). Tõsta tainas pannile, suruda laiaks, puistata jahuga üle ja rullida ühtlaselt õhukeseks (nii 1-2 mm). Või siis käte vahel üksikud küpsised vormida. Küpsetada 200 kraadi juures kuni on ilusad (10-15 minutit?). Kui on juba veidi tahedamaks küpsenud, võta korraks ahjust välja ja lõika noaga parajateks tükkideks.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s