Falafelid

Falafel on traditsiooniline Araabia kiirtoit, mida tavaliselt serveeritakse pitaga, aga ka lihtsalt suupisteks. Falafele valmistatakse kiker- või põldubadest ning maitseained võivad varieeruda. Koriander ja vürtsköömen võiksid siiski olla, sest need annavad Lähis-Idale omase maitse.

300 g kuivatatatud kikerherneidFalafelid
150 g sibulat
1-2 küüslauguküünt
100 g lehtpeterselli (või muud maitserohelist)
1 spl. jahvatatud vürtsköömneid
1 tl. meresoola
1 spl. jahvatatud koriandrit
1 tl. söögisoodat
1 spl. jahu
pipart
(kaneeli)
(kurkumi)
küpsetamiseks rapsiõli

Leota kikerherneid vähemalt 24 tundi vees. Kurna ja purusta köögikombainis koos hakitud sibulaga, küüslaugu, peterselli ja vähese koguse veega. Lisa kuivained ja sega hoolikalt läbi. Jäta segu 0,5-1 tunniks seisma. Vormi ümmargused pallid ning friteeri need kuumas õlis 3-4 minutiga kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: