Falafelid

Falafel on traditsiooniline Araabia kiirtoit, mida tavaliselt serveeritakse pitaga, aga ka lihtsalt suupisteks. Falafele valmistatakse kiker- või põldubadest ning maitseained võivad varieeruda. Koriander ja vürtsköömen võiksid siiski olla, sest need annavad Lähis-Idale omase maitse.

300 g kuivatatatud kikerherneidFalafelid
150 g sibulat
1-2 küüslauguküünt
100 g lehtpeterselli (või muud maitserohelist)
1 spl. jahvatatud vürtsköömneid
1 tl. meresoola
1 spl. jahvatatud koriandrit
1 tl. söögisoodat
1 spl. jahu
pipart
(kaneeli)
(kurkumi)
küpsetamiseks rapsiõli

Leota kikerherneid vähemalt 24 tundi vees. Kurna ja purusta köögikombainis koos hakitud sibulaga, küüslaugu, peterselli ja vähese koguse veega. Lisa kuivained ja sega hoolikalt läbi. Jäta segu 0,5-1 tunniks seisma. Vormi ümmargused pallid ning friteeri need kuumas õlis 3-4 minutiga kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma.

Advertisements
  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: