Suvikõrvitsapirukas

Õhukese põhjaga soolane pirukas.

Põhi:
75 g toasooja võid
150 g jahu
2 spl. külma vett
soola, pipart
30-50 g riivitud juustu
Täidis:
1 väiksem suvikõrvits
1 keskmine sibul
(2-3 porgandit)
3 muna
soola, pipart
1-2 spl. jahu
100-150 g riivitud juustu

Sega kokku pirukapõhja tainas. Määri ümmargune (25-28 cm) pirukavorm võiga ning puista jahuga üle. Suru tainas ühtlase kihina vormi, veidi ka vormi külgedele. Küpseta 200 kraadi juures kuldpruuniks.

Riivi suvikõrvits ja suru osa vedeliku sõela peal välja. Haki sibul peeneks. Sega kokku kergelt vahustatud munad, kõrvits ja sibul. Lisa sõelutud jahu ning maitseained. Sega ühtlaseks ja vala eelküpsetatud pirukapõhjale. Puista ühtlaselt juustuga üle. Küpseta umbes 30 minutit kuni pirukas on pealt kuldpruun.

  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: